Biográfia

Biográfia

Pados Krisztina

Krisztina zongoratanár édesanyjától örökölte a zene szeretetét. Nála a hegedűre esett a választás, mert olyan hangszer „kellett”, amivel zenekarban is el lehet helyezkedni.

„Jó ötletnek tűnt; a főiskolai diplomakoncert másnapján az akkor még működő Rock Színház zenekarába csöppentem, mint hegedűs, ami merőben más stílus és érzés volt a klasszikus zene után. Ezzel kezdetét vette számomra egy könnyedebb műfajban való kirándulás (Operett, Madách színház, Interoperett koncertek), mígnem megalakult a Princess.”

A 2001 óta porondon lévő formációnak alapító tagja.

„Mit is mondhatnék? A Princess olyan nekem, mintha a gyermekem lenne. Vagy az egyik végtagom. Hozzám nőtt, nagyon szeretem. A csapat mai felállásában a legjobb. Beával, Dorkával, Judittal és a fiúkkal nagyon jó együtt dolgozni; minden koncert újabb kihívás.”

Kriszta a klasszikus zene iránti szeretetét is tovább vitte; sokat koncertezett a Budafoki Dohnányi Zenekarral, filmzene stúdiófelvételekben is közreműködött. Szabadidejét kislányával, Viviennel, sportolással és olvasással tölti.

Ilosfai Dorottya

Dorka a zene szeretetét, és a művészi vénát a szüleitől örökölte. Anyai ágon a zene, apai ágon pedig a képzőművészet volt a családi irányvonal.

„A hegedű valahogy természetesen adva magát első hangszerem lett és örök szerelem is egyúttal! Ma sem tudnám másképp elképzelni.”

Szakmai fejlődését a Bartók Béla Konzervatórium, a győri Varga Tibor Zeneművészeti Intézet és 2007-ben a Liszt Ferenc Zeneakadémia határozta meg.

„A hegedülés az önkifejezés egyik módja. A zenélésnél szebb pálya pedig nincs. A lélek nyelvéhez a hegedű áll a legközelebb”

A Zeneakadémia elvégzése után, alig 20 évesen egy vonósnégyes tagjaként 6 hónapra Japánba költözött. 2009 óta a Magyar Virtuózok Kamarazenekar állandó hegedűse, 2012-től pedig a Princessel vált teljessé a szakmai élete. 2019-ben Dorka is anya lett, februárban megszületett kislánya, Hanga.

Molnár Beáta

Bea a nagymamája zongoráján kezdett el először zenélni a családi látogatások alkalmával. Édesanyja hegedűtanár de a felmenői között több zenész is van, így kézenfekvő volt, hogy Ő is ezt a pályát választja. Érettségi bizonyítványt a Bartók Béla zenei konzervatóriumban szerzett. A főiskolai éveit a Győri Szent Orsolya Rend Leánykollégiumának a légköre határozta meg. A mai napig hálásan gondol azokra az évekre. A Liszt Ferenc Zeneművészeti főiskola elvégzése után, kalandvágyból és tapasztalatszerzésért Dubajban és a Japán Oszakában is eltöltött 7 hónapot. Hazaérkezése után tagja lett a Madách- és az Operettszínház zenekarának, akikkel a mai napig együtt dolgozik. Bea imád utazni, ezért mindig örül a külföldi Princess turnéknak. Mexikóba és Pakisztánba is a lányokkal utazott. A színház és a Princess mellett, rendszeresen stúdiózik. Zenekarok tagjaként szívesen vesz részt cd és filmzene felvételeken.

De a zene és az utazás mellett, Bea igazi büszkeségei a fiai. Tamás már 17, Balázs pedig 11 éves.